CouchSurfing – genialt koncept!

Couch surfe betyder at man enten sover på en fremmedes sofa  eller tilbyder sin sofa til en fremmede rejsende.

Hvis man f.eks. skal ud og rejse, så kan man inde på CouchSurfing.com gå ind og finde en person som tilbyder sin sofa eller sovesofa gratis som et sted man kan sove. Der er selvfølgelig mulighed for at skrive hvormange dage man maksimalt ønsker at have en person boende.

CouchSurfing

Iflg. CouchSurfing’s hjemmeside er deres mission følgende: (på engelsk og derefter på dansk oversat med Google)

What is the CouchSurfing mission?

When we incorporated CouchSurfing International, Inc. as a non-profit, we filed our official mission statement as: “CouchSurfing seeks to internationally network people and places, create educational exchanges, raise collective consciousness, spread tolerance, and facilitate cultural understanding.” As a community we strive to do our individual and collective parts to make the world a better place, and we believe that the surfing of couches is a means to accomplish this goal. CouchSurfing isn’t about the furniture- it’s not just about finding free accommodations around the world- it’s about participating in creating a better world. We strive to make a better world by opening our homes, our hearts, and our lives. We open our minds and welcome the knowledge that cultural exchange makes available. We create deep and meaningful connections that cross oceans, continents and cultures. CouchSurfing wants to change not only the way we travel, but how we relate to the world!

Hvad er CouchSurfing mission? 

Når vi indgår CouchSurfing International, Inc. som en non-profit, vi indgivet vores officielle mission statement som: 

“CouchSurfing søger at internationalt netværk mennesker og steder, skabe uddannelsesmæssige udvekslinger, rejse kollektive bevidsthed, spread tolerance og fremme den kulturelle forståelse.” 

Som et fællesskab, vi stræber efter at gøre vores individuelle og kollektive dele for at kunne gøre verden til et bedre sted, og vi mener, at surfing af divaner er et middel til at opnå dette mål. CouchSurfing handler ikke om de møbler-Det handler ikke kun om at finde gratis overnatningsmuligheder i hele verden, det handler om at deltage i at skabe en bedre verden. Vi stræber efter at gøre en bedre verden ved at åbne vores hjem, vores hjerter, og vores liv. Vi åbner vores sind og er glad for viden om, at kulturel udveksling stiller til rådighed. Vi skaber dybe og meningsfulde forbindelser at krydse oceaner, kontinenter og kulturer. CouchSurfing ønsker at ændre ikke blot den måde, vi rejser, men hvordan vi relaterer til verden!
CouchSurfing 

Fra Wikipedia:

The CouchSurfing Project is a free, Internet-based, international hospitality service, and it is currently the largest hospitality exchange network. The project was commenced in 2003 and formally launched on Jan 1, 2004.

As of March 2009, it had more than 1 million members in 232 countries and territories. According to their own published statistics, 35% of their members are currently offering their couches to host travelers (with another 18% saying “maybe”, and others who are travelling at the moment). According to Alexa it is currently the most visited hospitality service on the Internet, averaging more than 30 million daily page views in July 2008.

Members use the website to coordinate contacts and home accommodation (or “surf” others’ “couches”) with other network members around the world. The website allows the creation of extensive profiles, and uses an optional credit card verification system, a personal vouching system, and personal references to increase security and trust between members. The site offers other features such as discussion groups, events and meetings, and live chat.
eli_sleeping11

Skal prøves!

Det er helt klart et koncept jeg har påtænkt mig at prøve. Hvis jeg er heldig, får jeg muligheden for at prøve CouchSurfing i midten af juni her til sommer. Det glæder jeg mig til.

Skal nok prøve at huske at skrive herinde hvis/når jeg får prøvet konceptet af.

Mads

6 tanker om “CouchSurfing – genialt koncept!”

 1. Vil du overnatte hos andre før du tilbyder en opredning i Viborg? Ellers er det vel blot at åbne en konto 🙂

  I princippet er formålet meget lig YFU’s (som jeg forstår det): Hvis vi kan få en masse mennesker til at knytte venskaber på tværs af kulturer og grænser, så kan vi undgå fremtidige konflikter.

  Se også http://ungebyggerbro.dk/ nu, hvor vi chattede om integrationsproblematik tidligere i aften.

 2. Jeg overvejer kraftigt at tilføje min sofa til hjemmesiden. Man kan jo altid sige “det passer sgu ikke lige den dag” hvis man ikke kan overskue det eller føler sig tryg ved personen or whatever…

  Men jeg vil engang gerne rejse rundt og bruge CouchSurfing som overnatning hvert sted.

 3. Det kan siges meget kort: Gør det!

  Vi har selv været en del af couchsurfing-samfundet i nogle år efterhånden, og vi har udelukkende positive erfaringer med det. Vi har selv haft fornøjelse af folks gæstfrihed i Frankrig og Rusland, mens vores hjem har lagt sofa og seng til både amerikanere, en franskmand, en østriger, belgiere, ukrainere, russere m.fl.

  Udover venskaber på tværs af grænser får man også nogle fantastiske oplevelser ved at være en del af folks dagligdag. Vi har besøgt steder, som vi aldrig havde fundet selv, og vi har lært mennesker at kende, som har bragt os på sporet af nye ideer og oplevelser.

 4. Uh, det lyder ikke dårligt! Jeg tror vidst hellere jeg må få tilføjet min sofa til siden.
  Men Lisbeth, hvordan fungere det så, bliver du kontaktet via siden eller direkte på mail eller ringer folk?
  Og kan man sige nej, hvis tidspunktet er dårligt?

  Skriver man så inde på siden hvad det er man tilbyder?

  Hvor længe har i folk boende ?

 5. Man kan altid sige nej, hvis det ikke lige passer ind i ens planer. Hvis man selv er ude og rejse, kan man gøre opmærksom på det på sin profil, så folk ikke behøver at kontakte en forgæves.

  Man bestemmer selv, hvordan kontakten skal foregå. Nogle CS’ere skriver både email-adresse og telefonnummer på siden. Vi har valgt at lade folk kontakte os først gennem siden, og hvis vi har tillid til dem, så sender vi dem en email med vores kontakt-info, så vi kan ringe og sms’e med hinanden.

  På siden skriver man også, hvad man kan tilbyde. Måske har du en have, hvor folk kan slå et telt op, eller du har kun mulighed for at mødes med dem og vise dem rundt og ikke lade dem overnatte. Du bestemmer helt selv, hvad og hvor meget du vil tilbyde. På vores profil har vi lagt et billede ind af den seng og sofa, som vi tilbyder, og gjort opmærksom på, at vi også har fem katte. Så er folk advaret på forhånd, hvis de har allergi. Mange skriver også, om der må ryges indendørs, og om man skal dele soverummet med andre.

  Typisk bor folk hos os et par nætter, men nogle er blot på gennemrejse og kommer sent og kører tidligt, og andre vil gerne være der lidt længere. Det aftaler man med den enkelte CS’er. Der er ikke noget galt i at sige på forhånd, at to nætter er max., men at man er villig til at lade folk blive længere, hvis kemien mellem jer fungerer.

  Som regel har folk en lille gave med fra deres hjemland, chokolade, en bog, et postkort, nogle grankogler, et bordflag eller andet. Som regel inviterer vi gæsten til at spise sammen med os, og så bestræber jeg mig på at lave noget typisk dansk (frikadeller, risengrød, rabarberkompot eller lignende). Nogle gange bliver man enige om, at gæsten laver et måltid til familien, så man får lejlighed til at hygge sammen og få en “bid” af gæstens kultur.

  Andre gange har vi travlt med vores respektive jobs, og må bare forsyne folk med en nøgle, så de selv kan låse sig ud og ind. Nøglen dropper de så bare i postkassen, når de rejser igen. Men vi kan godt lide at møde folk fra andre kulturer, så som regel får vi vores kalender til at hænge sammen med gæstens på en eller anden måde.

  Generelt forpligtiger man sig ikke til mere, end man har lyst til. Og man kan altid sige nej, hvis man har travlt eller ikke er tryg ved personen.

  Håber dette hjalp dig videre på vejen mod nogle gode oplevelser. I øvrigt findes der også en side, der hedder http://www.hospitalityclub.org. Den er lidt mere primitivt opbygget, men bygger på samme idé som CS og er særlig stærk i de østeuropæiske lande og Rusland, hvis du skal den vej.

  God fornøjelse!

 6. Goaften – jeg kan se jeg måske er lidt sent på den.

  Jeg har selv en profil på CS-siden og har pt en tyker boende til på Mandag. Han studere noget med Indo-europæiske forhold sprog mæssigt.

  og skulle til noget konfirance her i København. da han ikke havde lommen fuld af penge som de fleste andre studerende også her i landet, brugte han CS til at finde mig. nu var han jo så heldig at jeg faktisk bor næsten op at det sted han skal til konfirance til 😀

  Indtil videre er det gået ud over alt forventning, skal måske lige sige han er den første jeg har på besøg… og som sagt det kan kun anbefales.

  Med Venlig Hilsen Jacob

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *